Despre noi

Terms and conditions

All our programs are carried out by two organizations that work closely together: The Aspera Romanian Educational and Charitable Foundation, a 501(c) (3) private foundation registered in Boston, MA, USA and the Aspera ProEdu Foundation registered in Brașov, Romania. 

Ai întrebări legate de cele citite în această pagină?
Îți răspundem cu plăcere.
Scrie-ne!

Noutăți și evenimente

 • Simpozion EERC 2014: "Adolescența: Deschide Ușile Către Viitor"

  01 sep. 2014

  Am publicat pe sit cuvântarea de deschidere a simpozionului EERC ”Adolescența - Deschideți ușile către viitor” din 16 august 2014, la Poiana Brașov, prezentată de Lidia Gheorghiu Bradley, fondatoarea Asperei. Titlul cuvântării este: ”Despre dragostea de țară într-o lume fără granițe - Cazul EERC și ASPERA” 

  Citește toată știrea
 • Prof. Univ. Dr. Radu Florescu a încetat din viață

  19 mai. 2014

  Radu Florescu, istoric, profesor la Boston College si Consul onorific al României la Boston, născut în 1925, a încetat din viață ieri, 18 mai. Pentru fundația Aspera Profesorul Florescu a fost o inspirație și un model: plecat din tinerețe din țară, el a rămas devotat transmiterii culturii și istoriei române către occident, atrăgând studenți și cercetători americani spre studiul acesteia. Nepunând la îndoială enormul potențial intelectual și creativ al tinerilor din România, el le-a oferit acestora posibilitatea concretă de a câștiga încredere în forțele proprii prin contacte directe cu lumea occidentală, ale cărei valori de toleranță și angajament constructiv Radu Florescu le-a dorit preluate și în România. În acest scop a înființat la Boston în 1998 o Școală de vară pentru elevi români, care își găsește continuarea în programul Educational Enrichment for Romanian Children, condus în ultimii ani de Dr. Daniela Floru și sprijinit și de fundația noastră. Devotamentul față de tineri capabili exprimat în fapte, investiția de timp și resurse în folosul educării lor, exemplul său personal de voință și acțiune va inspira cu siguranță pe toți tinerii care l-au cunoscut. Peste ani de zile, tineri cercetători, oameni de știință și de cultură acum încă adolescenți își vor aduce aminte că primul lor contact cu lumea vestică a luat ființă pentru că Radu Florescu l-a făcut posibil. Este cea mai frumoasă moștenire pe care ne-o lasă.

  Citește toată știrea

Condiții

Fundația Aspera din Boston, cu numele oficial ”The Aspera Romanian Educational and Charitable Foundation, Inc”. a fost înregistrată ca organizație non-profit 501 (c) (3) conform legilor in vigoare in Statul Massachusetts, SUA, în anul 2000. Este o fundație privată, ale căror fonduri provin în marea lor majoritate de la familia fondatoarei, Lidia Gheorghiu Bradley. Donațiile de la alți indivizi și organizații sunt scutite de impozite în SUA. 

În 2001 a luat ființă la Brașov o organizație similară, Fundația Aspera ProEdu Brașov, care funcționează în conformitate cu legile statului român.

Toate programele Fundației Aspera ProEdu Brașov se desfășoară în colaborare cu Fundatia Aspera din Boston, de la care provin și fondurile de operare. În cele ce urmează, vom folosi numele ASPERA pentru a desemna ambele fundații.
 

Fundatiile ASPERA inițiază, identifică și aleg proiecte și programe de exceptie care sunt supuse scrutinului și aprobării consiliilor de conducere ale ambelor fundații.


Acordarea oricărui sprijin financiar se face pe baza aprobării consiliului fundației, a unui deviz stabilit in colaborare cu coordonatorul extern al programului și a unui contract între acesta și Fundație.


Burse individuale se acordă numai în cadrul programelor adoptate anual de consiliul de conducere și descrise pe sit, dupa completarea formularelor aprobate de autoritățile în vigoare la data înființării Fundației. 
 

Programele ASPEREI sunt finanțate în general din fonduri proprii, dar și cu ajutorul unor parteneri (organizatii non-profit si de invățământ), precum și unor donatori individuali interesați de a sprijini proiecte specifice.


Fundatiile ASPERA nu acceptă cereri de ajutor nesolicitate și care nu se inscriu în raza de acțiune a programelor adoptate pe anul în curs. Cu regret informăm pe cei care ne solicită ajutorul în afara programelor descrise că nu vom putea răspunde mesajelor lor.


Consiliul Fundației Aspera Educational and Charitable Foundation și al Fundației Aspera ProEdu Brașov