Lidia Gheorghiu Bradley 
 
Născută la Brașov, a absolvit Liceul "Andrei Șaguna" in 1973, a urmat apoi cursurile Facultății de limbi germanice a Universității din București, secția Engleză-Franceză, absolvind-o cu o lucrare de diplomă în lingvistică teoretică. Între 1983 - 1986 a urmat cursuri de informatică si lingvistică la Technische Universität și Ludwig-Maximilians Universität din München.
 
A lucrat ca profesoară si jurnalistă la Brașov, consultant în software la München, Barcelona și Londra, apoi la Rockport, Massachussets, USA. În ianuarie-februarie 1990 a organizat împreună cu comuna Vaterstetten din Bavaria un convoi de ajutorare către Brașov (60 tone de bunuri). Între 1995 - 1998 a reprezentat ca director una din primele edituri pe Internet la târgurile de carte de la Frankfurt și la conferințe multimedia la Wiesbaden si Cannes. Între 1998-2003 a făcut parte din consiliile de administrație ale câtorva organizații non-profit din SUA (Boys and Girls Clubs of Boston, The Princess Margarita of Romania Foundation). A înființat fundația Aspera din Boston în anul 2000 și pe cea din Brașov în 2001.  
 
Din povestirile tatălui ei, inginer aviator Constantin C. Gheorghiu, descendent al unei familii de intelectuali transilvăneni și istoric de aviație, autor al 13 cărți despre realizări ale aviatorilor români, și ale mamei, Maria, perfecționistă în toate cele, din experiențele prietenilor apropiați și ale ei proprii, știe că rezervele de talent și energie, respectul pentru a învăța, și dorința de a intra în rând cu țările mai avansate ale lumii au fost și continuă să fie constante ale gândirii multor oameni din Romania. Scopul Fundației Aspera este de a-i ajuta în acest sens.

Fundația nu ar fi fost posibilă fără generozitatea soțului meu, Guy Bradley, care ne oferă nu numai sprijin material, dar și binevenită consiliere.

În afară de proiectele fundației, Lidia se ocupă de traduceri în și din limbile engleză și germană, precum și de editări.
 
 
Mircea Ivănoiu 

Născut în a doua jumătate a lunii noiembrie 1951, la Lugoj, județul Timis, Mircea Ivănoiu devine absolvent al Facultății de Mecanică, secția Mașini Hidraulice și Pneumatice, din Institul Politehnic "Traian Vuia" din Timișoara.
 
Dupa o stagiatură de trei ani la "Hidromecanica" Brașov, obține prin concurs poziția de cadru didactic în specialitatea tehnică absolvită la Universitatea "Transilvania" din Brașov. Din 1978 și până în present, a predat cursuri de Mecanica Fluidelor și Mașini Hidropneumatice, Aerodinamică, Acționări hidropneumatice, mai nou Dezvoltare Durabilă, Surse de energie slab poluante, Mașini hidraulice.
În perioada decembrie 1991 - decembrie 1993, primește atât o bursă individuală TEMPUS cât și o a doua bursă din partea guvernului francez, pentru efectuarea unui stagiu la Institutul National de Științe Aplicate, Lyon, Franta.
La sfârșitul stagiului, i se inmânează o diplomă de studii aprofundate (DEA), urmată în 1999 de titlul de diplomat al unui curs fundamental asupra învățământului la distanță (open and distance learning) acordat de Heriot-Watt University.
 
Este membru al Consiliului de Conducere al Alianței Franceze Brașov, partener și initiator în programe europene precum DIRECT-OUVERTURE, TEMPUS, LIFE.
 
În 1987 se căsătorește cu Angela Romana (născută Andron), profesoară de limba franceză.

Din luna noiembrie 2011, consiliului fundației Aspera ProEdu Brașov i s-au alăturat următorii noi membri:
(în ordine alfabetică)

Bogdan Grigorescu 
Alexandru Herlea 
Ștefan Ichim 
Gabriela Machidon 


Foști membri ai consiliului Fundației Aspera ProEdu Brașov:
 
Maria Șoneriu (până în 2011)
 
Profesoară de biologie, cu experiență de peste 30 de ani în învățământul liceal brașovean, pensionară.