Despre noi

Our Mission

ASPERA's founders believe that gifted youths can best renew Romanian society; that they need to learn more about our history, culture, and scientific achievements; that the whole world could do with more knowledge and understanding. With limited means, we do our best to be of help.

Ai întrebări legate de cele citite în această pagină?
Îți răspundem cu plăcere.
Scrie-ne!

Noutăți și evenimente

 • Simpozion EERC 2014: "Adolescența: Deschide Ușile Către Viitor"

  01 sep. 2014

  Am publicat pe sit cuvântarea de deschidere a simpozionului EERC ”Adolescența - Deschideți ușile către viitor” din 16 august 2014, la Poiana Brașov, prezentată de Lidia Gheorghiu Bradley, fondatoarea Asperei. Titlul cuvântării este: ”Despre dragostea de țară într-o lume fără granițe - Cazul EERC și ASPERA” 

  Citește toată știrea
 • Prof. Univ. Dr. Radu Florescu a încetat din viață

  19 mai. 2014

  Radu Florescu, istoric, profesor la Boston College si Consul onorific al României la Boston, născut în 1925, a încetat din viață ieri, 18 mai. Pentru fundația Aspera Profesorul Florescu a fost o inspirație și un model: plecat din tinerețe din țară, el a rămas devotat transmiterii culturii și istoriei române către occident, atrăgând studenți și cercetători americani spre studiul acesteia. Nepunând la îndoială enormul potențial intelectual și creativ al tinerilor din România, el le-a oferit acestora posibilitatea concretă de a câștiga încredere în forțele proprii prin contacte directe cu lumea occidentală, ale cărei valori de toleranță și angajament constructiv Radu Florescu le-a dorit preluate și în România. În acest scop a înființat la Boston în 1998 o Școală de vară pentru elevi români, care își găsește continuarea în programul Educational Enrichment for Romanian Children, condus în ultimii ani de Dr. Daniela Floru și sprijinit și de fundația noastră. Devotamentul față de tineri capabili exprimat în fapte, investiția de timp și resurse în folosul educării lor, exemplul său personal de voință și acțiune va inspira cu siguranță pe toți tinerii care l-au cunoscut. Peste ani de zile, tineri cercetători, oameni de știință și de cultură acum încă adolescenți își vor aduce aminte că primul lor contact cu lumea vestică a luat ființă pentru că Radu Florescu l-a făcut posibil. Este cea mai frumoasă moștenire pe care ne-o lasă.

  Citește toată știrea

Misiunea noastră

 
"Voi acţiona ca şi cum ceea ce fac are un impact" spunea filozoful american William James. Fondatorii ASPEREI cred că a sprijini tineri talentaţi şi perseverenţi va avea un impact nu numai asupra succesului lor şcolar şi profesional, dar, treptat, şi asupra reînnoirii societăţii româneşti.
 
Aspera Boston si Aspera Pro Edu Braşov promovează tineri originari din România și tineri braşoveni cu rezultate excepţionale la studii şi în cercetare, preponderent în domeniul tehnico-ştiinţific. Sprijină şi încurajează pe acei tineri care dau dovadă atât de aptitudini deosebite cât şi de capacitatea de a persevera, cu pasiune şi seriozitate, spre a atinge rezultate de vârf.
 
Fundaţia identifică proiecte și persoane de excepție în învăţământul braşovean; contribuie la îmbunătăţirea cadrului educativ-ştiintific în care acestea se dezvoltă; stimulează dialogul cu specialişti din străinătate, mai ales din Statele Unite ale Americii.
 
Pentru toţi cei care vor să ajute talentele tinere din regiunea Braşovului, ASPERA acţionează ca un catalizator. Bazându-ne pe experienţa câştigată în colaborarea cu instituţii neguvernamentale din ţară şi din străinătate, încercăm să vă convingem - prin profesionalism şi transparenţă - să contribuiţi alături de noi la construirea unui prezent şi viitor promiţător pentru cei tineri. În acest scop apelăm la ajutorul dumneavoastră financiar şi de natură organizatorică.
 
Îi încurajăm pe toţi cei dornici să ne ofere sugestii constructive.