Despre noi

Awards and Comments

Memoria.ro was awarded the 1st prize at the Internetics Festival of Digital Communications, 2003, in the category ”Public institutions, political parties, NGOs”. In 2006, it was one of the five sites short-listed for the Romanian Cultural Radio Awards

Ai întrebări legate de cele citite în această pagină?
Îți răspundem cu plăcere.
Scrie-ne!

Noutăți și evenimente

 • Simpozion EERC 2014: "Adolescența: Deschide Ușile Către Viitor"

  01 sep. 2014

  Am publicat pe sit cuvântarea de deschidere a simpozionului EERC ”Adolescența - Deschideți ușile către viitor” din 16 august 2014, la Poiana Brașov, prezentată de Lidia Gheorghiu Bradley, fondatoarea Asperei. Titlul cuvântării este: ”Despre dragostea de țară într-o lume fără granițe - Cazul EERC și ASPERA” 

  Citește toată știrea
 • Prof. Univ. Dr. Radu Florescu a încetat din viață

  19 mai. 2014

  Radu Florescu, istoric, profesor la Boston College si Consul onorific al României la Boston, născut în 1925, a încetat din viață ieri, 18 mai. Pentru fundația Aspera Profesorul Florescu a fost o inspirație și un model: plecat din tinerețe din țară, el a rămas devotat transmiterii culturii și istoriei române către occident, atrăgând studenți și cercetători americani spre studiul acesteia. Nepunând la îndoială enormul potențial intelectual și creativ al tinerilor din România, el le-a oferit acestora posibilitatea concretă de a câștiga încredere în forțele proprii prin contacte directe cu lumea occidentală, ale cărei valori de toleranță și angajament constructiv Radu Florescu le-a dorit preluate și în România. În acest scop a înființat la Boston în 1998 o Școală de vară pentru elevi români, care își găsește continuarea în programul Educational Enrichment for Romanian Children, condus în ultimii ani de Dr. Daniela Floru și sprijinit și de fundația noastră. Devotamentul față de tineri capabili exprimat în fapte, investiția de timp și resurse în folosul educării lor, exemplul său personal de voință și acțiune va inspira cu siguranță pe toți tinerii care l-au cunoscut. Peste ani de zile, tineri cercetători, oameni de știință și de cultură acum încă adolescenți își vor aduce aminte că primul lor contact cu lumea vestică a luat ființă pentru că Radu Florescu l-a făcut posibil. Este cea mai frumoasă moștenire pe care ne-o lasă.

  Citește toată știrea

Premii și comentarii

 1. Memoria.ro a obținut premiul I la categoria "Instituții publice, partide politice, autorități centrale și locale, organizații non-guvernamentale" din cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului de comunicare digitală Internetics. Detalii: http://www.internetics.ro/ ; premiu: http://www.internetics.ro/pages/internet.ro?year=2003
 2.  
 3. Memoria.ro a fost unul din cele cinci site-uri culturale nominalizate pentru Premiile Radio România Cultural pe anul 2006. Detalii: http://cultural.srr.ro/evenimente/gala-premiilor-rrc.htm .
 

În 2002 am primit următorul comentariu referitor la prima ediție a sitului aspera.ro (2001-2011):

Draga echipa ASPERA,

As dori in primul rand sa felicit echipa care in acest scurt timp de la
infiintarea filialei din Romania a reusit sa faca atat de multe, precum si pentru faptul ca a aparut site-ul Asperei si pe internet. 
Desi cunosc cate ceva despre fundatia ASPERA, site-ul mi-a rezervat surprize placute in primul rand prin concentrarea informatiilor in spatiu relativ redus si viteza cu care poate fi accesat. Daca mai adaug insa si aspectul placut care se reflecta din editare si culorile discrete folosite, pot sa trag concluzia ca aparitia pe site e un succes. (Pot invata de aici cei care fac site-uri incarcate si practic inaccesibile in strainatate.) 

Va doresc mult succes in continuare! 
Szabolcs


----------------------------------------------------------------------------
Szabolcs DELADI 
MESA+ Research Institute, Transducers Technology
Electrical Engineering, University of Twente