Didactic, științific, cultural

Educational, scientific, cultural programs

Since 2001, Aspera has promoted a greater understanding of Romanian history and culture; encouraged the excellence in education, by organizing student exchanges and publishing research on the web and in traditional media. 

Ai întrebări legate de cele citite în această pagină?
Îți răspundem cu plăcere.
Scrie-ne!

Noutăți și evenimente

 • Simpozion EERC 2014: "Adolescența: Deschide Ușile Către Viitor"

  01 sep. 2014

  Am publicat pe sit cuvântarea de deschidere a simpozionului EERC ”Adolescența - Deschideți ușile către viitor” din 16 august 2014, la Poiana Brașov, prezentată de Lidia Gheorghiu Bradley, fondatoarea Asperei. Titlul cuvântării este: ”Despre dragostea de țară într-o lume fără granițe - Cazul EERC și ASPERA” 

  Citește toată știrea
 • Prof. Univ. Dr. Radu Florescu a încetat din viață

  19 mai. 2014

  Radu Florescu, istoric, profesor la Boston College si Consul onorific al României la Boston, născut în 1925, a încetat din viață ieri, 18 mai. Pentru fundația Aspera Profesorul Florescu a fost o inspirație și un model: plecat din tinerețe din țară, el a rămas devotat transmiterii culturii și istoriei române către occident, atrăgând studenți și cercetători americani spre studiul acesteia. Nepunând la îndoială enormul potențial intelectual și creativ al tinerilor din România, el le-a oferit acestora posibilitatea concretă de a câștiga încredere în forțele proprii prin contacte directe cu lumea occidentală, ale cărei valori de toleranță și angajament constructiv Radu Florescu le-a dorit preluate și în România. În acest scop a înființat la Boston în 1998 o Școală de vară pentru elevi români, care își găsește continuarea în programul Educational Enrichment for Romanian Children, condus în ultimii ani de Dr. Daniela Floru și sprijinit și de fundația noastră. Devotamentul față de tineri capabili exprimat în fapte, investiția de timp și resurse în folosul educării lor, exemplul său personal de voință și acțiune va inspira cu siguranță pe toți tinerii care l-au cunoscut. Peste ani de zile, tineri cercetători, oameni de știință și de cultură acum încă adolescenți își vor aduce aminte că primul lor contact cu lumea vestică a luat ființă pentru că Radu Florescu l-a făcut posibil. Este cea mai frumoasă moștenire pe care ne-o lasă.

  Citește toată știrea

Didactic, științific, cultural

Conform misiunii noastre, de la începuturile organizației în 2001, Aspera a promovat și promovează tineri brasoveni cu rezultate excepționale la studii și în cercetare; sprijină tineri care dau dovadă atât de aptitudini deosebite, cât si de capacitatea de a persevera spre a atinge rezultate de vârf; identifică proiecte și persoane de excepție în invatamintul și cultura brașoveană și stimulează dialogul cu specialiști din strâinatate, mai ales din Statele Unite ale Americii.


Pentru toți cei care vor să ajute talentele tinere din regiunea Brasovului, Aspera actionează ca un catalizator. Puterile și fondurile noastre sunt limitate, de aceea nu putem realiza tot ce ne-am dori. La unele proiecte a trebuit sa renunțăm din lipsă de resurse, și financiare, și umane. Continuăm însă și cu speranța că, mai devreme sau mai târziu, ni se vor alătura și alții.

Ați dori să vă aduceți contribuția la vreun proiect sau altul al Asperei? Sugestii, voluntariat organizațional, editare, donații -- toate sunt binevenite. Scrieti-ne!


Despre proiectele noastre de până acum veți afla mai mult citind rubricile de pe site.