Didactic, științific, cultural

Beneficiaries (Organizations)

The educational organizations that have received support from Aspera -- from grants that enabled them to organize competitions and conferences, to donations of equipment and books, to consulting and training in the area of independent fund-raising -- are listed in the central section of this page.

Ai întrebări legate de cele citite în această pagină?
Îți răspundem cu plăcere.
Scrie-ne!

Noutăți și evenimente

 • Simpozion EERC 2014: "Adolescența: Deschide Ușile Către Viitor"

  01 sep. 2014

  Am publicat pe sit cuvântarea de deschidere a simpozionului EERC ”Adolescența - Deschideți ușile către viitor” din 16 august 2014, la Poiana Brașov, prezentată de Lidia Gheorghiu Bradley, fondatoarea Asperei. Titlul cuvântării este: ”Despre dragostea de țară într-o lume fără granițe - Cazul EERC și ASPERA” 

  Citește toată știrea
 • Prof. Univ. Dr. Radu Florescu a încetat din viață

  19 mai. 2014

  Radu Florescu, istoric, profesor la Boston College si Consul onorific al României la Boston, născut în 1925, a încetat din viață ieri, 18 mai. Pentru fundația Aspera Profesorul Florescu a fost o inspirație și un model: plecat din tinerețe din țară, el a rămas devotat transmiterii culturii și istoriei române către occident, atrăgând studenți și cercetători americani spre studiul acesteia. Nepunând la îndoială enormul potențial intelectual și creativ al tinerilor din România, el le-a oferit acestora posibilitatea concretă de a câștiga încredere în forțele proprii prin contacte directe cu lumea occidentală, ale cărei valori de toleranță și angajament constructiv Radu Florescu le-a dorit preluate și în România. În acest scop a înființat la Boston în 1998 o Școală de vară pentru elevi români, care își găsește continuarea în programul Educational Enrichment for Romanian Children, condus în ultimii ani de Dr. Daniela Floru și sprijinit și de fundația noastră. Devotamentul față de tineri capabili exprimat în fapte, investiția de timp și resurse în folosul educării lor, exemplul său personal de voință și acțiune va inspira cu siguranță pe toți tinerii care l-au cunoscut. Peste ani de zile, tineri cercetători, oameni de știință și de cultură acum încă adolescenți își vor aduce aminte că primul lor contact cu lumea vestică a luat ființă pentru că Radu Florescu l-a făcut posibil. Este cea mai frumoasă moștenire pe care ne-o lasă.

  Citește toată știrea

Beneficiari (organizații)

ASPERA a acordat sprijin financiar sau organizatoric (consiliere) precum și donații de echipament și cărți următoarelor instituții culturale și de învățământ și asociații legate de acestea:

Donații de carte:
Biblioteca municipală Brașov
ca. 30 biblioteci universitare din Statele Unite ale Americii și din Europa de Vest (între care bibliotecile universităților Harvard, Yale, Princeton, Berkeley, Brown, Oxford, Cambridge, Ludwig-Maximilian Universitaet Muenchen, etc.)
Institutul Cultural Român din Londra

Sprijin financiar pentru organizarea de concursuri, simpozioane, publicații, campanii de interviuri, dotări cu echipament tehnic:
The Russian and East European Institute (REEI), Indiana University, Boomington
Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca
Universitatea Transilvania, Brașov
I-Cube Competition Romania - Innovation Incubator Initiative 

Sprijin financiar pentru concursul ACSL și / sau consiliere:
Colegiul Național ”Dr. Ion Meșotă”, Brașov
Colegiul Național ”Dr. Grigore Moisil”, Brașov
Asociația ”Viitorul începe azi” a elevilor informaticieni de la Colegiul ”Dr. Grigore Moisil”, Brașov
Colegiul Național ”Andrei Șaguna”, Brașov
Colegiul Național ”Tiberiu Popovici”, Cluj-Napoca
Colegiul Național ”Mihai Viteazu”, București

Sprijin organizatoric și financiar pentru programul EERC și / sau consiliere:
Educational Enrichment for Romanian Children, Inc. (EERC)