Didactic, științific, cultural

Selection for EERC

The process of (pre)selection starts in october. Students are proposed to the EERC board by spring. ASPERA covers the travel costs of one student. The sponsorship amount varies each year, depending on the costs of airline tickets and visas, and overall fundraising success. 

Ai întrebări legate de cele citite în această pagină?
Îți răspundem cu plăcere.
Scrie-ne!

Noutăți și evenimente

 • Simpozion EERC 2014: "Adolescența: Deschide Ușile Către Viitor"

  01 sep. 2014

  Am publicat pe sit cuvântarea de deschidere a simpozionului EERC ”Adolescența - Deschideți ușile către viitor” din 16 august 2014, la Poiana Brașov, prezentată de Lidia Gheorghiu Bradley, fondatoarea Asperei. Titlul cuvântării este: ”Despre dragostea de țară într-o lume fără granițe - Cazul EERC și ASPERA” 

  Citește toată știrea
 • Prof. Univ. Dr. Radu Florescu a încetat din viață

  19 mai. 2014

  Radu Florescu, istoric, profesor la Boston College si Consul onorific al României la Boston, născut în 1925, a încetat din viață ieri, 18 mai. Pentru fundația Aspera Profesorul Florescu a fost o inspirație și un model: plecat din tinerețe din țară, el a rămas devotat transmiterii culturii și istoriei române către occident, atrăgând studenți și cercetători americani spre studiul acesteia. Nepunând la îndoială enormul potențial intelectual și creativ al tinerilor din România, el le-a oferit acestora posibilitatea concretă de a câștiga încredere în forțele proprii prin contacte directe cu lumea occidentală, ale cărei valori de toleranță și angajament constructiv Radu Florescu le-a dorit preluate și în România. În acest scop a înființat la Boston în 1998 o Școală de vară pentru elevi români, care își găsește continuarea în programul Educational Enrichment for Romanian Children, condus în ultimii ani de Dr. Daniela Floru și sprijinit și de fundația noastră. Devotamentul față de tineri capabili exprimat în fapte, investiția de timp și resurse în folosul educării lor, exemplul său personal de voință și acțiune va inspira cu siguranță pe toți tinerii care l-au cunoscut. Peste ani de zile, tineri cercetători, oameni de știință și de cultură acum încă adolescenți își vor aduce aminte că primul lor contact cu lumea vestică a luat ființă pentru că Radu Florescu l-a făcut posibil. Este cea mai frumoasă moștenire pe care ne-o lasă.

  Citește toată știrea

Selecție/sponsorizare ASPERA - EERC

Preselecția elevilor pentru programul de vară Educational Enrichment for Romanian Children (EERC) din zona orașului Boston, statul Massachusetts, demară în octombrie. Responsabil pentru preselecție la Brașov este Mircea Ivănoiu, care analizează dosarele primite, poartă îndelungi discuții cu elevii, părinții și profesorii acestora și face pre-selecția elevilor. (Mircea Ivănoiu este reprezentantul mai multor instituții de învățământ superior din străinătate pentru astfel de pre-selecții.)

Propunerile sale pleacă către consiliul EERC în primăvară. Consiliul EERC este cel care face selecția finală: numărul de elevi acceptați depinde direct de contribuția financiară a susținătorilor din comunitatea româno-americană din Boston, dar și de bursele oferite de școli din Boston în favoarea elevilor români. Cu cât mai impresionate sunt aceste școli de calitatea elevilor selecționați de noi, cu atât mai mari sunt șansele ca programul să dăinuie și să se extindă în viitor!

Aplicanților le sunt anunțate rezultatele direct de EERC.

În fiecare an, Aspera ProEdu acoperă costurile deplasării a câte unui elev / unei eleve din Brașov prin bursa ASPERA - EERC; contribuția noastră diferă de la un an la altul, depinzând de costurile biletelor de avion și ale vizei, dar și de succesul organizației din SUA în ce privește adunarea de fonduri de la alți sponsori. Bursa noastră este complementată de generozitatea gazdelor de la Boston.

BENEFICIARII brașoveni ai burselor ASPERA - EERC din 2000 până în prezent sunt:

Paul Igor COSTEA, 2000
Octavian MACHIDON, 2001
Roberta TRIPEA, 2009
Roberto Angel MIHALCA, 2010
Tudor RUXANDA, 2011
Oana BADEA, 2012
Andreea ROBU, 2013
Flavia Ioana ȚUICĂ, 2013
Valentin SZEKELY, 2014
Daniel TICU, 2014


BENEFICIARII selectați de EERC ca urmare a procesului de pre-selecție efectuat de ASPERA în România ȘI suținuți financiar integral de EERC din 2000 până în prezent sunt:

Cristina BURLACU, București, 2009
Iulia MATIEȘ, Brașov, 2009
Ana Maria MOISE, București, 2009
Călin BÂRSAN, Brașov, 2010
Sergiu DUDA, Brașov, 2010
Ionuț LUCA, Brașov, 2010
Andreea MÂNDRUȚĂ, București, 2010
Mihaela STOICĂNESCU, Brașov, 2010
Cadmiel Alexandru BOTAC, Sighetu Marmației, 2011
Iulia DIMA, Vaslui, 2011
Marius HODOLEANU, Brașov, 2011
Valentin MARCHIȘ, Carei, 2011
Alexandra SIMION, Sibiu, 2011
Anca BĂLĂCEANU, Vâlcea, 2012
Andreea BARBU, Vâlcea, 2012
Radu GRECU, Brașov, 2012
Vlad MINCA, Timișoara, 2012
George REFEC, Sebeș, 2012
Tatiana ȚOPA, Brașov, 2012
Irina ZAHARIA, Vâlcea, 2012
Paul FILIP, Sebeș, 2013
Andrei NEACȘU, Bacău, 2013
Elena MORCOV PAHONCEA, Focșani, 2013
Andrei ARNĂUTU, Vâlcea, 2013
Andrei NEACȘU, Bacău, 2013
Daniel SZABO-SCHULLER, Sebeș, 2013
Mihai CIOROIANU, Vâlcea, 2014
Irina GOGA, Brașov, 2014

Mulțumim d-lui Mircea Ivănoiu pentru orele investite pentru analiza TUTUROR cererilor de participare la programul de vară EERC, căci volumul de muncă este același pentru toți elevii, indiferent dacă ei se califică în final sau nu.

Să citim ce spun elevii despre experiența lor la Boston: EERC-TESTIMONIALS.