Didactic, științific, cultural

Brasov Participants to ACSL

Three high schools from Brasov have taken part in the anual ACSL competitions since 2000: Colegiul Național ”Dr. Grigore Moisil”, ”Dr. Ioan Meșotă”, and ”Andrei Șaguna”. The names of the participating students and teachers, as well as their excellent results, are listed in the central section of this page.

Ai întrebări legate de cele citite în această pagină?
Îți răspundem cu plăcere.
Scrie-ne!

Noutăți și evenimente

 • Simpozion EERC 2014: "Adolescența: Deschide Ușile Către Viitor"

  01 sep. 2014

  Am publicat pe sit cuvântarea de deschidere a simpozionului EERC ”Adolescența - Deschideți ușile către viitor” din 16 august 2014, la Poiana Brașov, prezentată de Lidia Gheorghiu Bradley, fondatoarea Asperei. Titlul cuvântării este: ”Despre dragostea de țară într-o lume fără granițe - Cazul EERC și ASPERA” 

  Citește toată știrea
 • Prof. Univ. Dr. Radu Florescu a încetat din viață

  19 mai. 2014

  Radu Florescu, istoric, profesor la Boston College si Consul onorific al României la Boston, născut în 1925, a încetat din viață ieri, 18 mai. Pentru fundația Aspera Profesorul Florescu a fost o inspirație și un model: plecat din tinerețe din țară, el a rămas devotat transmiterii culturii și istoriei române către occident, atrăgând studenți și cercetători americani spre studiul acesteia. Nepunând la îndoială enormul potențial intelectual și creativ al tinerilor din România, el le-a oferit acestora posibilitatea concretă de a câștiga încredere în forțele proprii prin contacte directe cu lumea occidentală, ale cărei valori de toleranță și angajament constructiv Radu Florescu le-a dorit preluate și în România. În acest scop a înființat la Boston în 1998 o Școală de vară pentru elevi români, care își găsește continuarea în programul Educational Enrichment for Romanian Children, condus în ultimii ani de Dr. Daniela Floru și sprijinit și de fundația noastră. Devotamentul față de tineri capabili exprimat în fapte, investiția de timp și resurse în folosul educării lor, exemplul său personal de voință și acțiune va inspira cu siguranță pe toți tinerii care l-au cunoscut. Peste ani de zile, tineri cercetători, oameni de știință și de cultură acum încă adolescenți își vor aduce aminte că primul lor contact cu lumea vestică a luat ființă pentru că Radu Florescu l-a făcut posibil. Este cea mai frumoasă moștenire pe care ne-o lasă.

  Citește toată știrea

Participare ACSL

Prima participare a elevilor brașoveni la concursul de informatica ACSL a avut loc în anul școlar 2000-2001. De atunci, în fiecare an, una, două sau chiar șapte echipe din licee brașovene au luat parte la competiție în categorii de vârstă și dificultate diferite. Numele studenților și profesorilor care i-au îndrumat sunt trecute pe sit aici și la secțiunea ”Rezultate ACSL”, pentru anii în care Aspera s-a ocupat direct de organizarea deplasării lor la finalele ”All-Star” din Statele Unite. Contăm pe participanții din anii următori sa completeze această listă!
Participare 2000-2001

Participare 2000-2001

Primele licee din Brașov care au răspuns chemării ASPEREI de a participa la concursul ACSL au fost Liceul de Informatică (devenit apoi Colegiul Național de Informatică ”Dr. Grigore Moisil”) și Colegiul Național ”Dr. Ioan Meșotă”. De la prima participare, ele s-au calificat pentru finala de la Miami, Florida cu punctaj maxim. Vedeți numele participanților!
Citește mai mult
Participare 2001-2002

Participare 2001-2002

Succes și în 2002! Trei echipe brașovene - Colegiul National "Dr. Ioan Meșotă", Colegiul Național de Informatică "Dr. Grigore Moisil" și Colegiul National "Andrei Saguna" - s-au calificat pentru finala concursului ACSL din Montreal. Si nu numai atât: au luat Premiul 2 și Locurile 6 și 8.
Citește mai mult
Participare 2002-2003

Participare 2002-2003

In 2003, trei echipe de la Colegiul National "Dr. Ioan Meșotă" și Colegiul Național de Informatică "Dr. Grigore Moisil" au participat la concursul ACSL, al cărui finală a avut loc la Fullerton, California. Premiul 1 ; Locurile 4 și 5.

Citește mai mult
Participare 2003-2004

Participare 2003-2004

In anul scolar 2003-2004 șapte echipe de elevi brasoveni, reprezentind Colegiul Național "Dr. Ioan Meșotă", Colegiul Național de Informatică "Grigore Moisil" și Colegiul Național "Andrei Șaguna" au participat la concurs, al cărui finală s-a desfășurat in luna mai la Chicago, Illionois. Premiile 1 și 2.
Citește mai mult
Participare 2004-2005

Participare 2004-2005

Cele trei licee din Brasov si-au continuat participarea și in 2004-2005, iar rezultatele lor la finala din Allentown, Pennsylvania nu ne-au dezamăgit de fel: Premiile 1 și 2, alte locuri fruntașe.
Citește mai mult
Participare 2005-2006

Participare 2005-2006

Șase echipe de elevi brasoveni au participat la concursul international de programare ACSL, al carui finală s-a desfasurat in luna mai în Westchester, Cincinnati, statul Ohio. Premiul 2 ; Locurile 5 și 6.
Citește mai mult
Participare 2006-2007

Participare 2006-2007

Două echipe, de la Colegiul National "Grigore Moisil" și Colegiul National "Andrei Saguna" au participat la finala din Texas. Premiul I și, din nou, Premiul I!
Citește mai mult
Participare 2007-2008

Participare 2007-2008

Două echipe de la Colegiul Național "Dr. Grigore Moisil" și Colegiul Național "Andrei Saguna" s-au calificat pentru finala din Marriottsville, Maryland. Premiile luate au fost II și II.
Citește mai mult
 • Pagini:
 • 1
 • 2