Didactic, științific, cultural

ACSL Results

High schools from Brasov first participated in the ACSL competition during the school year 2000-2001. Ever since they have won top prizes. In may 2011, both Șaguna and Moisil placed first in their categories, topping, among others, the well-known elite high school Phillips Andover Academy of Massachussets!

Ai întrebări legate de cele citite în această pagină?
Îți răspundem cu plăcere.
Scrie-ne!

Noutăți și evenimente

 • Simpozion EERC 2014: "Adolescența: Deschide Ușile Către Viitor"

  01 sep. 2014

  Am publicat pe sit cuvântarea de deschidere a simpozionului EERC ”Adolescența - Deschideți ușile către viitor” din 16 august 2014, la Poiana Brașov, prezentată de Lidia Gheorghiu Bradley, fondatoarea Asperei. Titlul cuvântării este: ”Despre dragostea de țară într-o lume fără granițe - Cazul EERC și ASPERA” 

  Citește toată știrea
 • Prof. Univ. Dr. Radu Florescu a încetat din viață

  19 mai. 2014

  Radu Florescu, istoric, profesor la Boston College si Consul onorific al României la Boston, născut în 1925, a încetat din viață ieri, 18 mai. Pentru fundația Aspera Profesorul Florescu a fost o inspirație și un model: plecat din tinerețe din țară, el a rămas devotat transmiterii culturii și istoriei române către occident, atrăgând studenți și cercetători americani spre studiul acesteia. Nepunând la îndoială enormul potențial intelectual și creativ al tinerilor din România, el le-a oferit acestora posibilitatea concretă de a câștiga încredere în forțele proprii prin contacte directe cu lumea occidentală, ale cărei valori de toleranță și angajament constructiv Radu Florescu le-a dorit preluate și în România. În acest scop a înființat la Boston în 1998 o Școală de vară pentru elevi români, care își găsește continuarea în programul Educational Enrichment for Romanian Children, condus în ultimii ani de Dr. Daniela Floru și sprijinit și de fundația noastră. Devotamentul față de tineri capabili exprimat în fapte, investiția de timp și resurse în folosul educării lor, exemplul său personal de voință și acțiune va inspira cu siguranță pe toți tinerii care l-au cunoscut. Peste ani de zile, tineri cercetători, oameni de știință și de cultură acum încă adolescenți își vor aduce aminte că primul lor contact cu lumea vestică a luat ființă pentru că Radu Florescu l-a făcut posibil. Este cea mai frumoasă moștenire pe care ne-o lasă.

  Citește toată știrea

Rezultate ACSL

ASPERA a inițiat prima participare a elevilor brașoveni la concursul de informatică ACSL în anul școlar 2000-2001. Atunci deja echipele Colegiului de Informatică ”Dr. Grigore Moisil” și cea a Colegiului ”Dr. Ioan Meșotă” s-au calificat pentru finală cu un punctaj maxim. Până în prezent rezultatele lor au fost exemplare în fiecare an. In luna mai 2011, atât echipa de la Șaguna cât și cea de la Moisil au luat premiul I în categoria lor de participare! 

Notați că nu este nevoie doar de ore și ore de pregătire, ci și de migăloasă străduință organizatorică: echipele câștigătoare au perseverat pe tot parcursul anului, în timp ce altele, de la licee la fel de bune, fie din România, fie din SUA, au cedat dupa prima sau a doua fază... (Parcursul tuturor echipelor este notat pe situl ACSL.)

Bucuria mea de fostă șagunistă este ca echipa Șagunei s-a plasat, în categoria ei, la toate fazele, înaintea bine-cunoscutului liceu american de elită Phillips Andover Academy (și asta de mai mulți ani încoace!). Felicitări!

Rezultatele echipelor brașovene de-a lungul anilor sunt publicate în secțiunea Participare ACSL, alături de numele elevilor și profesorilor care i-au îndrumat. Ele pot fi confirmate și pe situl ACSL.