Didactic, științific, cultural

Sponsoring Participants to the ACSL Competition

In the name of almost 150 Brasov students and teachers who have participated to the ACSL ALL-STAR contests so far, we thank the many supporters who have answered our calls to donate time and money to make this participation not only possible, but unforgettable!

Ai întrebări legate de cele citite în această pagină?
Îți răspundem cu plăcere.
Scrie-ne!

Noutăți și evenimente

 • Simpozion EERC 2014: "Adolescența: Deschide Ușile Către Viitor"

  01 sep. 2014

  Am publicat pe sit cuvântarea de deschidere a simpozionului EERC ”Adolescența - Deschideți ușile către viitor” din 16 august 2014, la Poiana Brașov, prezentată de Lidia Gheorghiu Bradley, fondatoarea Asperei. Titlul cuvântării este: ”Despre dragostea de țară într-o lume fără granițe - Cazul EERC și ASPERA” 

  Citește toată știrea
 • Prof. Univ. Dr. Radu Florescu a încetat din viață

  19 mai. 2014

  Radu Florescu, istoric, profesor la Boston College si Consul onorific al României la Boston, născut în 1925, a încetat din viață ieri, 18 mai. Pentru fundația Aspera Profesorul Florescu a fost o inspirație și un model: plecat din tinerețe din țară, el a rămas devotat transmiterii culturii și istoriei române către occident, atrăgând studenți și cercetători americani spre studiul acesteia. Nepunând la îndoială enormul potențial intelectual și creativ al tinerilor din România, el le-a oferit acestora posibilitatea concretă de a câștiga încredere în forțele proprii prin contacte directe cu lumea occidentală, ale cărei valori de toleranță și angajament constructiv Radu Florescu le-a dorit preluate și în România. În acest scop a înființat la Boston în 1998 o Școală de vară pentru elevi români, care își găsește continuarea în programul Educational Enrichment for Romanian Children, condus în ultimii ani de Dr. Daniela Floru și sprijinit și de fundația noastră. Devotamentul față de tineri capabili exprimat în fapte, investiția de timp și resurse în folosul educării lor, exemplul său personal de voință și acțiune va inspira cu siguranță pe toți tinerii care l-au cunoscut. Peste ani de zile, tineri cercetători, oameni de știință și de cultură acum încă adolescenți își vor aduce aminte că primul lor contact cu lumea vestică a luat ființă pentru că Radu Florescu l-a făcut posibil. Este cea mai frumoasă moștenire pe care ne-o lasă.

  Citește toată știrea

Sponsorizare ACSL

Din anul 2000 până în 2011, aproape 150 elevi brașoveni au participat la finala ALL-STAR a concursurilor ACSL pe teritoriu american. Dacă calificarea pentru finală a fost posibilă doar prin munca suținută a lor și a profesorilor care i-au îndrumat, deplasările în Statele Unite nu ar fi fost posibile fără sprijinul financiar și organizatoric al Fundației ASPERA și a unor instituții din țară, dar și a multor susținători din comunitatea româno-americană. Tuturor le mulțumim aici nu numai pentru donațiile de bani și timp, dar și pentru că au primit cu brațele deschise pe tinerii vizitatori, oferindu-le găzduire prietenoasă și excursii de neuitat. 

Secțiunile care urmează prezintă în mod transparent numele susținătorilor de-a lungul anilor în care ASPERA s-a ocupat direct de organizarea ridicării de fonduri și a găzduirii elevilor în Statele Unite (2000 - 2004). Sprijinul nostru financiar s-a întrerupt pe perioada 2005-2008, când echipele au reușit să ridice fonduri în România (SE POATE, FELICITĂRI!) și să găsească suporteri în comunitățile române din SUA prin forțe proprii. (De fondurile astfel economisite au profitat alte proiecte ale ASPEREI.) 

În anii 2009, 2010 și 2011, ASPERA a contribuit la susținerea echipei Colegiului Moisil, răspunzând chemării acesteia.
Sponsorii echipelor brașovene la finala ACSL 2000-2001, Miami, Florida

Sponsorii echipelor brașovene la finala ACSL 2000-2001, Miami, Florida

Deplasarea la Miami a celor doisprezece elevi si doua profesoare a presupus un efort material estimat initial, în varianta lui cea mai economica, la aproximativ 12.000 de dolari.
Citește mai mult
Sponsorii echipelor brașovene la finala ACSL 2001 - 2002, Montreal, Canada

Sponsorii echipelor brașovene la finala ACSL 2001 - 2002, Montreal, Canada

Multumim tuturor celor care au contribuit cu generozitate si incredere la succesul campaniei noastre de colectare de fonduri pentru liceenii brasoveni. 
Citește mai mult
Sponsorii echipelor brașovene la finala ACSL 2002-2003, Fullerton, California

Sponsorii echipelor brașovene la finala ACSL 2002-2003, Fullerton, California

Consiliul Judetean Brasov a aprobat plata a jumatate din costurile biletelor de avion pentru elevi si profesoare, oferind un ajutor indispensabil pentru al treilea an consecutiv.
Citește mai mult