Didactic, științific, cultural

The "Ticușor C. Gheorghiu" Scholarships

The "Ticușor C. Gheorghiu" scholarships were set up to commemorate a young and enthusiastic student of engineering at the Brasov Polytechnic, who fell victim to a hang-gliding accident in 1979. We hope to find supporters willing to help Aspera continue this program. Can you help?

Ai întrebări legate de cele citite în această pagină?
Îți răspundem cu plăcere.
Scrie-ne!

Noutăți și evenimente

 • Simpozion EERC 2014: "Adolescența: Deschide Ușile Către Viitor"

  01 sep. 2014

  Am publicat pe sit cuvântarea de deschidere a simpozionului EERC ”Adolescența - Deschideți ușile către viitor” din 16 august 2014, la Poiana Brașov, prezentată de Lidia Gheorghiu Bradley, fondatoarea Asperei. Titlul cuvântării este: ”Despre dragostea de țară într-o lume fără granițe - Cazul EERC și ASPERA” 

  Citește toată știrea
 • Prof. Univ. Dr. Radu Florescu a încetat din viață

  19 mai. 2014

  Radu Florescu, istoric, profesor la Boston College si Consul onorific al României la Boston, născut în 1925, a încetat din viață ieri, 18 mai. Pentru fundația Aspera Profesorul Florescu a fost o inspirație și un model: plecat din tinerețe din țară, el a rămas devotat transmiterii culturii și istoriei române către occident, atrăgând studenți și cercetători americani spre studiul acesteia. Nepunând la îndoială enormul potențial intelectual și creativ al tinerilor din România, el le-a oferit acestora posibilitatea concretă de a câștiga încredere în forțele proprii prin contacte directe cu lumea occidentală, ale cărei valori de toleranță și angajament constructiv Radu Florescu le-a dorit preluate și în România. În acest scop a înființat la Boston în 1998 o Școală de vară pentru elevi români, care își găsește continuarea în programul Educational Enrichment for Romanian Children, condus în ultimii ani de Dr. Daniela Floru și sprijinit și de fundația noastră. Devotamentul față de tineri capabili exprimat în fapte, investiția de timp și resurse în folosul educării lor, exemplul său personal de voință și acțiune va inspira cu siguranță pe toți tinerii care l-au cunoscut. Peste ani de zile, tineri cercetători, oameni de știință și de cultură acum încă adolescenți își vor aduce aminte că primul lor contact cu lumea vestică a luat ființă pentru că Radu Florescu l-a făcut posibil. Este cea mai frumoasă moștenire pe care ne-o lasă.

  Citește toată știrea

Bursele "Ticușor C. Gheorghiu"

Bursele "Ticușor C. Gheorghiu" au fost constituite de Fundație în amintirea fratelui fondatoarei, un pasionat al zborului cu aripa portantă, căzut victimă unui accident de deltaplan pe dealul de la Sânpetru în toamna anului 1979, când era student în anul IV la Politehnica din Brașov.

Conform obiectivelor prezentate in Statutul Fundației, o parte din bugetul ei este destinat acordării unor burse studenților din anii III, IV,V din instituțiile de învătământ de stat.
 

Bursele au fost acordate studentilor de la Academia Militara "Henri Coanda" și de la Universitatea "Transilvania" din Brașov, începând cu specializările Automobile (Facultatea de Mecanica), Construcții Aeronautice (Facultatea de I.T.)

Intenția fundației a fost ca, pe măsura ce bugetul o va permite, să extindă sistemul de burse și la alte specializări și facultati inginerești, și nu numai la acestea. Până în prezent nu am reușit să ducem această intenție la îndeplinire, dar continuăm să sperăm că se vor găsi donatori care să vrea să participe, prin Aspera, la continuarea acestui proiect. Vă așteptăm!