In cadrul aceleiasi proceduri, adica difuzarea dosarelor de candidatura, recuperarea dosarelor si a unor serii de interviuri cu peste 30 de studenti, au fost selectionati urmatorii:



Viorel GHEORGHITA, anul III AR.
Nascut la 4 mai 1983 
Viorel este un student care vine de la Galati. Este atras de problemele tehnice de orice natura si în toate abordarile da dovada de deschidere, disciplina si seriozitate. Din remarcile celor care l-au recomandat rezulta ca, prin atitudine si informatie temeinica, va reprezenta în curând un cadru tehnic de perspectiva. La aceasta ora, Viorel Gheorghita este, ca si multi altii, plin de interes pentru lumea care-l înconjoara. Nu ne ramâne decât sa speram ca setea lui de viata, de cunoastere si de frumusete va fi ostoita în aceasta scoala. Cu alte cuvinte, sper ca ne vom ridica la înaltimea asteptarilor lui.

 



Janos I. TIMAR, anul IV AR
Nascut în 12 ianuarie 1979 
Dupa un traseu sinuos, dar care l-a ajutat sa faca o optiune profesionala în cunostinta de cauza, Janos Timar are ca student o evolutie clar ascendenta. Nu a ales calea cea mai usoara, nu se fereste de munca oricare ar fi ea si nu uita radacinile familiei si comunitatii din care face parte. Se descurca stralucit la examenele de stricta specialitate (Calculul si Constructia Motoarelor) si este membru SAE (Society of Automotive Engineers).
Cu tot regimul intens de viata si obligatiile familiale sau ale autoîntretinerii, Janos ramânem ca un adevarat intelectual, sensibil la problemele celor mai dezavantajati din lumea noastra.

 


Ovidiu Adrian PANAIT, anul V AR
Nascut la 2 aprilie 1981 
Ovidiu Panait este un student care vine dintr-o scoala brasoveana prestigioasa : Colegiul National „Dr Ioan Mesota”.
Spirit practic si intreprid este atras devreme de viata activa în conditiile economiei de piata, fapt pentru care a decis sa urmeze în paralel si studii economice.
În urma unui stagiu european la Fachhochschule din Konstanz (prof Peter Kuchar), împreuna cu un coleg de serie, a proiectat si executat un vehicul de agrement care a atras atentia participantilor la Conferinta CONAT 2004 unde au obtinut premiul de excelenta acordat de firma INA SCHEFLER (Germania).
De la intrarea în facultate a lucrat în paralel la diferiti angajatori, unde a reusit sa se faca util si apreciat prin cunostintele sale IT si grafica asistata de calculator.

 



Constantin-Mihai TODOR, anul III CA
Nascut la 11 februarie 1983 
Inafara faptului ca este primul în grupa lui, viitorul inginer mecanic Constantin-Mihai Todor cultiva asiduu si sensibil contactul cu natura. În perioada 2002-2004 a fost chiar vicepresedinte al foarte cunoscutei asociatii CPNT (Clubul pentru Protectia Naturii si Turism). La fel, a întrunit optiunea noastra si pentru angajarea sa entuziasta în voluntariat (Peace Corp Volunteers) precum si pentru ideea, pe care speram sa nu o abandoneze niciodata, ca pentru un inginer totul trece prin matematica (aprofundata), inclusiv logica cotidiana, a bunului simt.
Pentru ca este un bun cunoscator al limbii engleze, îi dorim sa se întâlneasca cu cât mai multe ocazii în care va putea face uz de aceste cunostintele ale sale.

 



Daniel ANTONEAC, anul V CA
Nascut la 28 aprilie 1981 
Daniel revine ca bursier ASPERA dupa un an de pauza.
Progresul sau din ultima perioada este incontestabil, dovedeste ca are resurse intelectuale pentru atingerea unor obiective, oricât de înalte, dar deocamdata înainteaza cu economie de mijloace, pragmatic si cu obiective bine determinate.
Când este însa vorba de visul lui de zburator, nu face rabat, se implica plenar, cu pasiune si de aceea acest vis a ramas nealterat si a fost argumentul decisiv în decizia de a-i reacorda bursa „Ticusor C Gheorghiu”.

 


Mircea IVANOIU
Director general de programe 
Brasov, 26 ianuarie, 2004