Mass-media

Aspera in the News

Most articles published about Aspera in the press since 2001 are currently available in our library in Brașov as paper copies. Some of the links published in the central section of this page are outdated, but we have kept them here since they are part of our history.

Ai întrebări legate de cele citite în această pagină?
Îți răspundem cu plăcere.
Scrie-ne!

Noutăți și evenimente

 • Simpozion EERC 2014: "Adolescența: Deschide Ușile Către Viitor"

  01 sep. 2014

  Am publicat pe sit cuvântarea de deschidere a simpozionului EERC ”Adolescența - Deschideți ușile către viitor” din 16 august 2014, la Poiana Brașov, prezentată de Lidia Gheorghiu Bradley, fondatoarea Asperei. Titlul cuvântării este: ”Despre dragostea de țară într-o lume fără granițe - Cazul EERC și ASPERA” 

  Citește toată știrea
 • Prof. Univ. Dr. Radu Florescu a încetat din viață

  19 mai. 2014

  Radu Florescu, istoric, profesor la Boston College si Consul onorific al României la Boston, născut în 1925, a încetat din viață ieri, 18 mai. Pentru fundația Aspera Profesorul Florescu a fost o inspirație și un model: plecat din tinerețe din țară, el a rămas devotat transmiterii culturii și istoriei române către occident, atrăgând studenți și cercetători americani spre studiul acesteia. Nepunând la îndoială enormul potențial intelectual și creativ al tinerilor din România, el le-a oferit acestora posibilitatea concretă de a câștiga încredere în forțele proprii prin contacte directe cu lumea occidentală, ale cărei valori de toleranță și angajament constructiv Radu Florescu le-a dorit preluate și în România. În acest scop a înființat la Boston în 1998 o Școală de vară pentru elevi români, care își găsește continuarea în programul Educational Enrichment for Romanian Children, condus în ultimii ani de Dr. Daniela Floru și sprijinit și de fundația noastră. Devotamentul față de tineri capabili exprimat în fapte, investiția de timp și resurse în folosul educării lor, exemplul său personal de voință și acțiune va inspira cu siguranță pe toți tinerii care l-au cunoscut. Peste ani de zile, tineri cercetători, oameni de știință și de cultură acum încă adolescenți își vor aduce aminte că primul lor contact cu lumea vestică a luat ființă pentru că Radu Florescu l-a făcut posibil. Este cea mai frumoasă moștenire pe care ne-o lasă.

  Citește toată știrea

Mass-media

Articole despre campaniile noastre de istorie orală și despre elevii brașoveni selectați pentru programe de vară și concursurile ACSL au fost publicate în ziarele locale începând din 2001. Au urmat mai multe note despre lansări de carte și alte proiecte. Majoritatea link-urilor spre articole sunt învechite, nu mai funcționează. Le păstrăm aici pentru că sunt parte a istoriei noastre. Avem însă în arhivă copiile lor pe hârtie. Scripta manent, însă doar pe suport tradițional în acest caz...

 

Doi elevi brasoveni vor urma cursuri de vara in Statele Unite
(Transilvania Expres- 07.07.2001)
...tinerii au fost alesi in urma rezultatelor exceptionale la invatatura si activitati extrascolare...

 

Recuperarea istoriei orale a Brasovului este in atentia sociologilor
(Transilvania Expres - 03.07.2001)
...acesta este primul parteneriat al Universitatii "Transilvania" cu o universitate americana.

 

Istoria orala a Brasovului pe Internet 
(Monitorul de Brasov - 03.07.2001)
...de a reconstitui prin marturiile celor direct implicati o perioada importanta din istoria comunitatii locale..

 

12 elevi brasoveni s-au dovedit asi in programare 
(Transilvania Express - 07.06.2001)
...In primele etape ale unui concurs din SUA, ei au obtinut punctajul maxim...

 

O premiera la Brasov: Recuperarea istoriei locale 
(Monitorul de Brasov - 30.06.2001)
...Intilnirile de simbata si duminica urmaresc realizarea unui transfer de competente intr-un domeniu aflat la inceput de drum in Romania si aproape nereprezentat in regiunea noastra...