Două eleve din Brașov, Andreea Elena Robu de la Colegiul Național ”Dr. Ioan Meșotă” și Flavia Ioana Țuică de la Colegiul Național ”Andrei Șaguna”, au primit burse de susținere din partea Fundației Aspera pentru participarea la Școala de vară de la Boston organizată de asociația Educational Enrichment for Romanian Children (EERC). 

Valoarea burselor, donate către organizatorii programului, se ridică la 600 USD pentru fiecare elevă. Contribuția fundației depășește însă această sumă, ea concretizându-se în preselecția candidaților brașoveni, instruirea acestora și urmărirea evoluției lor în cadrul programului.

Pentru a le cunoaște pe cele două bursiere ale noastre, iată câteva fragmente din caracterizarea făcută lor de intervievatorul din partea Asperei, dl. Mircea Ivănoiu:

Andreea Elena Robu, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional ”Dr Ioan Meşotă” din Braşov, clasa VIII, este fata cu valiza roșie, prinsă în imagine aici la sosirea la aeroportul din Boston, cu alți elevi invitați la școala de vară. Andreea iubeşte ştiinţele exacte, matematica şi biologia. La matematică lucrează cu Gazeta Matematică, are satisfacţii de rezolvitor de probleme. A avut în clasa VI o calificare (participare) la faza naţională a olimpiadei combinate (probă mixtă matematică + limba română).

Citeşte multă literatură, câteva titluri recente fiind : Contele de Monte-Cristo, La Medeleni, Marile speranţe. Pentru relaxare ascultă muzică, cântă la blockflote şi dansează. La sport excelează în tenis de masă (ping-pong), schi, înot, dar îi plac şi jocurile de echipă: baschet, handbal. În computere face mici animaţii şi editări de filme.

Flavia Ioana Țuică, elevă În clasa a VII-a la Colegiul Naţional ”Andrei Șaguna”, este a doua din stânga în poza alăturată. Ea îşi doreşte o carieră într-un domeniu ce implică creativitate şi manualitate, calităţi pe care acuma şi le dovedeşte prin origami.
La şcoală preferă disciplinele umaniste, este pasionată de istorie, domeniu în care citeşte cu nesaţ. Totodată clasa lor face trei limbi moderne : engleză (2 ore/săptămână), franceză (2 ore/săptămână) şi spaniolă (1 oră/săptămână).

Desenează foarte bine şi ascultă muzică clasică în timpul activităţilor manuale. A făcut sporturi de echipă – handbal, în primul rând, dar şi sporturi individuale : înot şi badminton. Pănâ la 12 ani a făcut cursuri de dans sportiv, ştie să dansez pe orice ritm contemporan, indiferent de continent şi dansează cu plăcere.

Pe măsură ce aflăm impresiile lor și ale organizatorilor despre derularea programului de vară de la Boston, vom completa aceste portrete, atât cu relatări cât și cu mai multe fotografii...

Iată reîntoarcerea la București, copii și părinți veseli după o frumoasă reușită: