Brașovul lipsește din lista orașelor/județelor în care se derulează acest program. De ce? Cine se va angaja pentru a face posibilă participarea sa?

Cele mai bune proiecte vor primi până la 3.000 lei pentru a fi implementate. În perioada 13 februarie – 8 martie 2012, echipa YouthBank Bucuresti invită elevii liceelor din sectoarele 1 si 2 să aplice cu un proiect în cadrul concursului de finanțare YouthBank. Proiectele trebuie să aibă un impact in comunitate și să reprezinte o soluție la o nevoie identificată de ei. Sunt încurajate proiectele care dezvoltă activități de antreprenoriat social, asigurând continuarea inițiativei și un impact pe termen lung, inclusiv prin identificarea și mobilizarea altor resurse din comunitate.
 

Pentru a aplica la aceasta runda de finantare a programului:

·      liceenii trebuie sa faca parte dintr-o echipa (minim 3 persoane);

·      proiectele propuse trebuie sa se desfasoare in Bucuresti;

·      proiectele pot raspunde unor nevoi identificate la nivelul comunitatii si pot acoperi orice domeniu, de la activitati sportive, arta sau ecologie, la sanatate, muzica sau IT etc.;

·      suma solicitata poate fi de minim 2.000 lei si maxim 3.000 lei pentru un proiect;

·      perioada de implementare a proiectelor va fi de maxim 2 luni (1 aprilie – 2 iunie 2013).
 

Formularul de aplicare si ghidul de finantare pot fi descarcate de pe site-ul www.youthbank.ro/bucuresti . Tot aici gasiti mai multe detalii despre procesul de inscriere a proiectelor.
 

Fondul pus la dispozitia liceenilor bucuresteni a fost creat de echipa de liceeni YouthBank Bucuresti, in perioada octombrie 2012 – februarie 2013. Prin implementarea unor mecanisme de atragere de fonduri, acestia au reusit sa mobilizeze cu sprijinul comunitatii bucurestene cei 30.000 lei care constituie fondul YouthBank 2013.
 

“Privim cu mult entuziasm catre aceasta etapa a concursului de proiecte, acesta fiind motivul pentru care am muncit de la inceputul anului. Speram sa gasim cat mai multi liceeni care doresc sa isi materializeze o idee de proiect pe care pana acum nu au avut sansa sa o implementeze poate chiar din lipsa de finantare. Suntem deschisi si ne dorim proiecte cat mai indraznete, cu un impact social nu neaparat de proportii mari, dar care sa produca un ecou in comunitatea bucuresteana si in randul tinerilor.” Mara Moldovan, membru YouthBank Bucuresti 
 

YouthBank este un program de educatie si antreprenoriat social, coordonat in Bucuresti de Asociatia pentru Relatii Comunitare si implementat in parteneriat cu Fundatia Comunitara Bucuresti. In aceasta editie, programul este sustinut si de Romanian Business Leaders. In cele trei editii anterioare ale programului in Bucuresti au fost finantate 31 de proiecte initiate de elevii bucuresteni, cu peste 80.000 lei.  Asociaţia pentru Relatii Comunitare a initiat in Romania in anul 2006 programul YouthBank si coordoneaza o retea nationala de parteneri dedicati dezvoltarii locale a programului, pornind de la un set comun de principii si standarde. In prezent, programul se derulează in: Alba Iulia, Baraolt, Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Timisoara si Tirgu-Mures.
 

Premiat la Gala Premiilor in Educatie (Cel mai bun proiect educational, 2010), Gala Societatii Civile (Proiecte de tineret – 2011 si Comportament Civic si Participare Publica – 2012), Gala Voluntariatului (Cel mai bun proiect de voluntariat in domeniul tineret, 2011), programul YouthBank este o excelenta scoala de dezvoltare personala pentru tineri.