Proiecte principale

Ai întrebări legate de cele citite în această pagină?
Îți răspundem cu plăcere.
Scrie-ne!

Noutăți și evenimente

 • Simpozion EERC 2014: "Adolescența: Deschide Ușile Către Viitor"

  01 sep. 2014

  Am publicat pe sit cuvântarea de deschidere a simpozionului EERC ”Adolescența - Deschideți ușile către viitor” din 16 august 2014, la Poiana Brașov, prezentată de Lidia Gheorghiu Bradley, fondatoarea Asperei. Titlul cuvântării este: ”Despre dragostea de țară într-o lume fără granițe - Cazul EERC și ASPERA” 

  Citește toată știrea
 • Prof. Univ. Dr. Radu Florescu a încetat din viață

  19 mai. 2014

  Radu Florescu, istoric, profesor la Boston College si Consul onorific al României la Boston, născut în 1925, a încetat din viață ieri, 18 mai. Pentru fundația Aspera Profesorul Florescu a fost o inspirație și un model: plecat din tinerețe din țară, el a rămas devotat transmiterii culturii și istoriei române către occident, atrăgând studenți și cercetători americani spre studiul acesteia. Nepunând la îndoială enormul potențial intelectual și creativ al tinerilor din România, el le-a oferit acestora posibilitatea concretă de a câștiga încredere în forțele proprii prin contacte directe cu lumea occidentală, ale cărei valori de toleranță și angajament constructiv Radu Florescu le-a dorit preluate și în România. În acest scop a înființat la Boston în 1998 o Școală de vară pentru elevi români, care își găsește continuarea în programul Educational Enrichment for Romanian Children, condus în ultimii ani de Dr. Daniela Floru și sprijinit și de fundația noastră. Devotamentul față de tineri capabili exprimat în fapte, investiția de timp și resurse în folosul educării lor, exemplul său personal de voință și acțiune va inspira cu siguranță pe toți tinerii care l-au cunoscut. Peste ani de zile, tineri cercetători, oameni de știință și de cultură acum încă adolescenți își vor aduce aminte că primul lor contact cu lumea vestică a luat ființă pentru că Radu Florescu l-a făcut posibil. Este cea mai frumoasă moștenire pe care ne-o lasă.

  Citește toată știrea

Situri internet

Situri concepute și întreținute de ASPERA:

Situl www.memoria.ro este portalul principal spre proiectele desfășurate de noi în domeniul istoriei recente; el conține biblioteca noastră digitală, mai precis banca noastră de date cu articole întregi și /sau titluri de specialitate, precum și link-uri spre alte situri din domeniu. Este conceput și întreținut de Lidia BRADLEY și Mircea IVÂNOIU; realizatori INCREMENTAL SRL.

Situl romaniainterbelica.memoria.ro conține informații de referință preluate din Encilopedia României din anii premergători celui de-al doilea război mondial și fotografii din epocă. Informațiile sunt structurate pe județe și accesibile printr-o hartă interactivă. Este conceput și întreținut de Mircea și Angela IVÂNOIU; realizatori INCREMENTAL SRL.

Situri găzduite de ASPERA, care beneficiază și de consiliere din partea noastră:

Situl revista.memoria.ro al MEMORIEI - REVISTA GÂNDIRII ARESTATE, întreținut de Ana BUTCARU de la Fundația Culturală Memoria din București și de INCREMENTAL SRL.

Situl martor.memoria.ro al REVISTEI DE ANTROPOLOGIE MARTOR a MUZEULUI ȚĂRANULUI ROMÂN din București, cu articole complete între anii 1996 - 2007. A fost întreținut de Carmen Huluță MIHALACHE, realizatori INCREMENTAL SRL. Cuprinsul numerelor recente ale revistei sunt găzduite pe situl muzeului.