Termeni și condiții de utilizare

Terms and Conditions

This site presents our activities from the founding of Aspera in 2001 to this day. Some information is no longer current for reasons that have to do with the evolution of web sites and organizations. We chose to keep older links and names, as they are part of our history. Watch the home page for the latest news!

Ai întrebări legate de cele citite în această pagină?
Îți răspundem cu plăcere.
Scrie-ne!

Noutăți și evenimente

 • Simpozion EERC 2014: "Adolescența: Deschide Ușile Către Viitor"

  01 sep. 2014

  Am publicat pe sit cuvântarea de deschidere a simpozionului EERC ”Adolescența - Deschideți ușile către viitor” din 16 august 2014, la Poiana Brașov, prezentată de Lidia Gheorghiu Bradley, fondatoarea Asperei. Titlul cuvântării este: ”Despre dragostea de țară într-o lume fără granițe - Cazul EERC și ASPERA” 

  Citește toată știrea
 • Prof. Univ. Dr. Radu Florescu a încetat din viață

  19 mai. 2014

  Radu Florescu, istoric, profesor la Boston College si Consul onorific al României la Boston, născut în 1925, a încetat din viață ieri, 18 mai. Pentru fundația Aspera Profesorul Florescu a fost o inspirație și un model: plecat din tinerețe din țară, el a rămas devotat transmiterii culturii și istoriei române către occident, atrăgând studenți și cercetători americani spre studiul acesteia. Nepunând la îndoială enormul potențial intelectual și creativ al tinerilor din România, el le-a oferit acestora posibilitatea concretă de a câștiga încredere în forțele proprii prin contacte directe cu lumea occidentală, ale cărei valori de toleranță și angajament constructiv Radu Florescu le-a dorit preluate și în România. În acest scop a înființat la Boston în 1998 o Școală de vară pentru elevi români, care își găsește continuarea în programul Educational Enrichment for Romanian Children, condus în ultimii ani de Dr. Daniela Floru și sprijinit și de fundația noastră. Devotamentul față de tineri capabili exprimat în fapte, investiția de timp și resurse în folosul educării lor, exemplul său personal de voință și acțiune va inspira cu siguranță pe toți tinerii care l-au cunoscut. Peste ani de zile, tineri cercetători, oameni de știință și de cultură acum încă adolescenți își vor aduce aminte că primul lor contact cu lumea vestică a luat ființă pentru că Radu Florescu l-a făcut posibil. Este cea mai frumoasă moștenire pe care ne-o lasă.

  Citește toată știrea

Termeni și condiții de utilizare

Situl acesta prezintă activitatea fundațiilor Aspera din Boston și Brașov de la înființarea lor în 2001 până în prezent. Unele informații sunt perimate din motive independente de noi: de pildă, link-uri spre pagini și organizații care nu mai există sau și-au schimbat adresa și numele. Le păstrăm aici voit, ele făcând parte din istoria devenirii noastre. În plus, ele arată că am supraviețuit între atâtea alte bune intenții, lucrând molcom, dar constant. Cum suntem doar o mână de voluntari, prinși și cu alte îndatoriri și tentații ale vieții, suntem mândri că durăm.

Cu alte cuvinte, informațiile de pe sit nu pot fi mereu actuale; ne străduim, dar știm că nu vom reuși întru totul. Și totuși...

În consecință, dacă doriți să obțineți de la noi cele mai actuale știri despre activitățile curente ale fundațiilor, citiți pagina principala sau scrieți-ne un mesaj la contact@aspera.ro.